/AFS samlade 300 rasister

AFS samlade 300 rasister

Alternativ för Sverige hade en demonstration i Kungsträdgården i Stockholm 2018-09-07. Det var cirka 300 stycken enligt polisen.

AFS hade sin valavslutning i radikalnationalismen och rasismens anda. Det var organiserade rasister från flera olika grupperingar som var där. AFS anhängarna var aggressiva och deras tal hetsade mot invandrare och var fyllda med en lång rad antidemokratiska utspel och eggande av folkmassorna. Valavslutningen hölls efter en del om och men trots att Stockholms stad inte hyrde ut Kungsträdgårdens scen, utan rasisterna ordnade med det själva.

Se den här videon för att se hur AFS anhängarna är aggressiva p.g.a. en Prideflagga och hur polisen agerar i samband med det.https://www.facebook.com/anna.arnbom/videos/2342411452452531/

AFS samlade runt 300 anhängare enligt polisen, varav flera från olika rasistiska och nazistiska grupperingar. Ingrid Carlqvist var en som tillsammans med entouragekollegan Daniel Frändelöv (Conrad) som deltog. Nordisk Ungdom hade ett tiotal deltagare på plats. Där fanns också personer tidigare associerade med soldiers of Odin, Baldur cruising och de så kallade “mynttorgsaktivisterna” (som var bland annat aktiva mot den afghanska sittstrejken sommaren 2017). Det fanns enligt rasisterna själva och deras tidigare pressmeddelande också medlemmar från italienska Lega Nord och tyska “Alternativ för Tyskland” på plats. Det fanns även andra internationellt kopplade högerextremister på plats, både svenska och utländska. En fotograf från “motgift” fanns även närvarande.

Den finlandssvenska Rasmus Taxell som valturnerat med AFS sparkade en kvinna som tog hans mikrofon.
https://www.hbl.fi/artikel/finlandssvenska-rasmus-taxell-valturnerar-med-invandrarextrema-alternativ-for-sverige/

Det var alltså en bred skara högerextremister, nazister och organiserade rasister som var vid Kungsträdgården 2018-09-07 tillsammans med folk som väl inte passar in i den beskrivningen. Nazisterna som väl får anses vara..hade en annan scen än den tilltänkta och de samlade långt färre än hälften av vad de påstod att de skulle göra. Det var folk i alla åldrar, men många var till synes anhöriga till andra deltagare. Huvudsakligen var det arga män med förtillverkade skyltar, svenska flaggor och vita kepsar som AFS sålde vid ett bokbord med tält. Det fanns dock vanligt folk som deltog också. Manifestationen avslutades runt 17.00 och innehöll pauser. Det var kortare, sämre scen och med långt färre deltagare än de hoppades på.

Polisens insats lämnar en del att undra. Aktivister i nätverket blev visiterade och ungdomar blev det också på grund av klistermärken de fått av nätverket. Polisen fållade in alla motdemonstranterna på andra sidan fontänen efter att AFS anhängarna varit aggressiva på grund av en Prideflagga (se videon som är länkad ovan).

Polisen riktade sedan merparten av sina resurser till de motdemonstranter som var på plats. 9 piketbilar och 40-50 tal poliser avdelades dit, medan ett tiotal formade en skyddsvägg för nazisterna riktad mot gågatan med ryggarna mot nazisterna. På den andra sidan var det endast en handfull poliser som inte gjorde mer än gick omkring. Alla andra poliser var fullt inriktade på motdemonstranterna. Det fanns även folk i allmänhet som visade missnöje eller bara stod och tittade. Det var även ett par hundra människor som rörde sig i området till och från som inte var associerade till någon gruppering.

Nedan följer ett bilder från dagen.
Foto av: #WeAre

Svensk och internationell media fanns på plats. På bild Sky news.
De poliser som var vid AFS anhängarna var vända med ryggarna mot AFS anhängarna. Deras fokus var riktat mot de människor som var på andra sidan. Det vill säga vanligt folk som antingen tittade, eller passerade. Alla som pekades ut som motdemonstranter fick lov att gå ut därifrån. 2018-09-07

De poliser som var vid AFS anhängarna var vända med ryggarna mot nazisterna. Deras fokus var riktat mot de människor som var på andra sidan. Det vill säga vanligt folk som antingen tittade, eller passerade. Alla som pekades ut som motdemonstranter fick lov att gå ut därifrån. 2018-09-0
Polisen avvisar två unga kvinnor som nazisterna varit aggressiva mot eftersom de visat missnöje. 
“Conrad”från “Ingrid & Conrad” med svart hatt deltog tillsammans med bland annat Nordisk Ungdom. Egentligen heter han Daniel Frändelöv. Bakom Frändelöv också till vänster är Robin Hellstrand från Nordisk Ungdom.
Ingrid Carlqvist deltog på AFS demon
“Nordisk Ungdom”
“Nordisk Ungdom”.
AFS ledarkader på scen. Bland annat William Hahne och Gustav Kasselstrand
“Rassefotograf” som ofta är med vid tillfällen som det här och annars hänger med “mynttorgsaktivister”. Säkert cirkulerar hans bilder någonstans vid det här laget.
Vid AFS tält fanns bara några få poliser och det var fri rörelsefrihet.
Motdemonstranternas sida (bakom piketbilarna) sett från AFS sida.
Motdemonstranterna befinner sig på andra sidan piketerna. Sett från AFS sida
Det fanns kvinnor och barn bland anhängarna, men det var få
AFS anhängare
AFS hade funktionärer. De tog bland annat hand om skyltarna och bokbordet.
AFS aktivist som tar hand om skyltarna

Nordisk Ungdom hade ett tiotal aktivister på plats.
AFS aktivisten vid tältet var kameraskygg
Kvinnan i rött är ökänd för att ha soppkök för vita hemlösa. Hon betedde sig synnerligen aggressivt när hon fick svar på frågan varför det togs kort. Hon gillade inte uppriktigheten i svaret. Bredvid henne två “mynttorgsaktivister”. De båda var med och “försvarade” (drack folköl) vid statyn av Karl XII när Antifascistiskt aktion trollade extremisterna om att de tänkte anfalla den.
Dåren till vänster kom fram och försökte vara hotfull mot en av #WeAre nätverkets aktivister, men gick därifrån när han insåg att det inte fungerade.
Backstage
Backstage
AFS hade ett eget filmcrew som sände till storbildsteve och livestream
Moderaterna hade två aktivister på plats. Ung Vänsters deltagare var vid motdemonstrationen.
Motdemonstranter
Motdemonstranterna var noggrant övervakade av polisen.
…AFS anhängarna var inte lika noggrant övervakade av polisen..
AFS aktivist som håller koll på skyltarna
(Mestadels) arga män med skyltar och vita kepsar.
Den här nazzen fick bråttom fram för att lyssna när ett av talen skulle börja.
Samtidigt som pappan tar kort på sitt barn skriker talaren i mikrofonen om “PK-indoktrinerade barn”
Pappan med sitt barn (i barnvagnen) och vad som förmodligen är barnets mamma. Några av 300 deltagare vid AFS demon. Mannen med keps till höger och kvinnan längst till höger är båda delaktiga med “mynttorgsaktivisterna”. Kvinnan med keps till höger är en uppenbar AFS anhängare.
Karaktärer från Stockholms radikalnationalistiska miljö.
Motdemonstranterna bestod huvudsakligen av unga kvinnor. Ung Vänster var en av aktörerna där.
AFS anhängare.
Med tanke på att det var radikalnationalister och nazister från Finland, Sverige, Bulgarien, Tyskland, Italien m.m och folk ifrån 5-6 olika rasistiska grupperingar och det endast samlade runt 300st är det inte en imponerande siffra.
Polisen hade mycket resurser i området. Det fanns polisbilar stationerade vid Sergels Torg och i området runt Kungsträdgården också. Inte bara inne på själva området. På bild är det människor som kommer från gågatan som stannat till för att se vad det är som händer.
AFS anhängarna.
AFS anhängare
Talen var fyllda med öppen antidemokrati, rasism och fientlighet mot de mesta.
Dagens mustasch hade en AFS anhängare
AFS anhängare. De tre bulorna till höger rörde sig tillsammans med Nordisk Ungdom.
AFS anhängare
F,d Soldiers of Odin / Balder cruising med myntorgsaktivisten Jojje med rastaflätorna.
AFS anhängare
Sverigedemokraternas riksdagsledamot och tidigare ordförande, den s.k “bunkerfalangens” ledare, Mikael Jansson. Han är numera avhopp SD och medlem i AFS.
Några AFS anhängare såg ut att ha långtråkigt.
Jakob Eriksson, bolagsjurist från Uppsala, en av AFS riksdagskandidater och Mikael Jansson, avhoppad SD.
AFS aktivister
Talarna på scen gjorde sitt yttersta för att egga igång den hetsiga stämningen.
Karl Olsson från Nordisk Ungdom mitt i bild med blå kavaj
Backstage
Backstage
Felix Jonsson från Nordisk Ungdom
Den här AFS anhängaren smög runt och tog groupiebilder han la ut på Twitter.
Nordisk Ungdom
Nordisk Ungdom.
Nazzar lämnar platsen medan några motdemonstranter skanderar “Inga nazister på våra gator”