/Bechir Rabanis minnesstund samlade radikalnationalister

Bechir Rabanis minnesstund samlade radikalnationalister

En bred skara högerextrema, foliehattar, nazister från Nordisk Ungdom, ”stå upp:are”, Loosers of Odin (*Balder Cruising), diverse kända internetrasister och nättroll, några få nazister från NMR och ett antal okända personer samlades den 17:e december 2017 vid T-centralen i Stockholm City för en minnesstund för den avlidne radikalnationalisten Bechir Rabani. De planerade ursprungligen ett fackeltåg till riksdagen, men så blev det inte. Det slutade med att de tände ljus och facklor utanför T-centralen i kylan. We Are Hufvudstaden var på plats och rapporterade och lärde sig att det är onödigt att ta med en Cola med is om du ska bevaka radikalnationalistiska minnesstunder.

Det som till en början var cirka 50 stycken blev cirka 100 stycken totalt. Med sig har de blommor och ljuslyktor, några bar på facklorna de skulle ha. Enstaka nazister smög omkring i krokarna och försökte att inte märka ut sig, men det gjorde dem, det var nämligen bland annat Amanda Thun och Linus Edberg Vosthenko från näste 1 i NMR som var dåliga hemliga agenter.

WAH rapportering av minnesstunden, som anordnades av en kvinna som heter Carina Palovaara Jansson som annars verkar sprida propaganda i lokala Facebookgrupper i Stockholm, ogillades av radikalnationalisterna. Några troll hörde av sig och ansåg det vara skamligt att göra det, något annat troll använde invektiv och okvädesord för vårt “ohederliga rapporterande”. Hatpojkarna i NMR podcast gjorde referenser till att We Are Hufvudstaden var som de som i Franco-myten grävde upp lik av nunnor, våldtog dom och skändade kropparna under spanska inbördeskriget. En mytbildning Francosidan använde sig flitigt utav.

Direktrapportering är någonting som nätverket gjort ett tag och kommer fortsätta med när vi anser det lämpligt.

Du finner direktrapporteringen här: ->  Direkt-ticker-uppdatering från högerextrem minnesstund för Bechir Rabani
och,
en kortare livesändning nätverket gjorde i samband med det här- >  Livesändning radikalnationalistisk minnesstund för Bechir Rabani

Tanken för minnesstunden var egentligen att gå fackeltåg till riksdagen och tillbaka, av oklar anledning blev så inte fallet, kanske polisen som fanns på platsen hade en åsikt om det hela. Det höll på ett par timmar, avslutades sedan och folk försvann mestadels via T-centralen.

Foliehattarna och den radikalnationalistiska samlingen karakteriserades av konspirationsteorin om att Bechir Rabani blivit lönnmördad av den judiske mediaprofilen Robert Aschberg, vilket givetvis är rent nonsens, sannolikt avled Rabani av hjärtinfarkt. Trots det har flera radikalnationalister försökt anmäla Aschberg för mord, bland annat den rasideologiska podcasten som ringer upp folk med ledande frågor, “Granskning Sverige” gjort ett “inslag” av det och till allas gapskratt försöker anmäla Aschberg för mord via växeln.

Två andra kuriosa i sammanhanget är att någon eller några hängt en banderoll i närheten av minnesstunden det stod “Antifascism är självförsvar. #ViärinteBechir” samt att “Nordisk Ungdom” även hade en egen samling vid Humlegården.

/We Are Hufvudstaden live

*Balder cruising är en avdelning av Soldiers of Odin som fortsatt ensamma. Ganska sorgligt gäng bikers utan bikes och är vanligtvis klädda i röda munktröjor och en mc-väst.