/Dagens nazist – Anders Rydberg

Dagens nazist – Anders Rydberg

Dagens nazist är Anders Rydberg. Hatpojke från Stockholm. Han är ”nästeschef 1” för NMR. Regional ledare för Stockholm, Gotland, Uppland och Mälardalen. Näste 1 är mordfrontsrörelsens största näste med flest antal ”kampgrupper”. Varje ”kampgrupp” består av fem till tio aktivister och det finns cirka 13-15 st i det här området.

Foto: We Are Hufvudstaden
Anders Rydberg, nästeschef 1, Almedalsveckan 2017.

Anders Rydberg, 34 år, är en nazist som har en organiserande och framskjuten roll som en storts ”mellanchef”, en sk ”nästeschef”. Som ”nästeschef” arrangerar han aktiviteterna i området, bland annat nazistmanifestationen vid Drottninggatan i Stockholm dagarna efter terrordådet.
Han har varit med på alla större evenemang som nazisterna haft den senaste tiden. Exempelvis Almedalsveckan (där bilden är tagen) 2017, ”nordendagarna” där de bl.a tränade med kniv och alla de större demonstrationerna de haft de senaste åren. Han deltog även i Göteborg 30/9 och även den icke tillståndsgivna manifestationen 17/9.

Anders Rydberg är dömd till fängelse för nazistattacken i Kärrtorp, misstänks för misshandel av en motdemonstrant i Borlänge 1 maj 2016. Han har åtalats eller dömts för för våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman, bilstöld och grov misshandel mm. Han deltog i den misslyckade aktionen mot förintelseöverlevaren Emerich Roths föreläsning vid en gymnasieskola på Södermalm i Stockholm. Han har även handlat rasideologisk litteratur, bland annat skriven av Hermann Göring.

Han är en utbildad kock och har genomgått grundläggande militärutbildning. Han var tidigare skriven på en adress i Bromma, men är idag skriven på en adress på Södermalm där en kvinnlig nazist som är tillsammans med en tredje manlig nazist också är skriven. Amanda Thun och Philip Olsson.
Rydberg förekommer i ett stort antal utredningar, domar och åtal rörande misshandel, våldsamt upplopp, bilstölder och är anmäld för många mer och har väl gissningsvis många anmälningar mot sig rätt frekvent.

Torsdagen 17/11/30 ledde Rydberg en mindre nazistaktion mot finska ambassaden i Stockholm med anledning av Finlands förbud för deras finska gren.

På medborgarplatsen 5/12/2017 ledde han en tropp genom city i Sthlm som slutade med att William Bergström greps för en hoppspark som fångats på bild. Han försökte väl vara ball……….Andra misshandlar förekom mot “rasfrämlingar”. We Are Hufvudstaden var på plats och rapporterade.

Det flesta hatpojkarna som var på plats var kända redan, men det fanns flera som var nya ansikten för nätverket.

Anders Rydberg kommer vi återkomma till som den “nästeschef” han är så har han väl förväntningar på sig kan man tro. 🙂

#WeAre
#Förbjudorganiseradrasism
#aldrigmer

 

Det här inlägget ingår i serien #Dagensnazist. Det betyder att den kommer uppdateras återkommande. I Anders Rydbergs fall troligtvis oftare än andra.