/Dagens nazist – Haakon Forwald

Dagens nazist – Haakon Forwald

#Dagensnazist är Haakon Forwald, 39. Han är den norska nazistledaren bosatt i Ludvika kommun.

Han är den norska grenens ledare och samordnare mellan Norge-Sverige. I den rollen deltar han i “nordiska rådet” för Nordiska motståndsrörelsen. Han bor i en lägenhet lokalt i Ludvika kommun i södra Dalarna.

Haakon är en person som organiserar människor för ett avskaffande av demokratin. Han har förekommit i ett flertal offentliga sammanhang, bland annat en intervju där han framstod som en blek stödkompis till Pär Öberg som har SD mandat i Ludvika, samt en dokumentär visad i norska NRK:s program Brennpunkt. Utöver det deltar han inte i framträdande torgaktioner, utan bara lite större manifestationer eller om det är mycket folk. Hans roll är en administrativ funktion. Haakon driver den norska varianten av deras hatsajt.

Forwald är en av hatpojkarna som brukar går i främsta ledet vid nazisternas större demonstrationer tillsammans med varje lands respektive “ledare” där riksledaren och högsta ledaren Simon Lindberg går i mitten. De andra är vanligen Pär Öberg, Antti Niemi och Emil Hagberg. Tidigare grundaren och ledaren Klas Lund gick alltid längst fram också.

Han har under en tid arbetat på Lidl i Ludvika. Vi kontaktade Lidl med information om att det arbetar en nazist som vill mörda människor och störta demokratin i deras butik i Ludvika.

Vi fick information om att “de skulle se vad de kan göra”.. tydligen inte så mycket som Lidl Sverige kan göra. Till deras försvar har han sökt jobb i sitt mellannamn Nikolas. När han arbetade i Norge var han tidigare assisterande butikschef i en bokhandel i Askers kommun sydväst om Oslo. Han har arbetat på Lidl i Ludvika sen i våras..minst.

En lustig kuriosa är att han enligt ögonvittnen blivit utskälld av en tant som tyckte han kunde snacka svenska i Sverige.

Vi trodde ett tag att han slutat på Lidl, men då vi fått bekräftat att han arbetar kvar går vi nu ut med informationen.

Bild tagen av We Are Dalarna i september 2017.
#Förbjudorganiseradrasism #aldrigmer

Haakon Forwald arbetar på Lidl i Ludvika

Det här inlägget ingår i #Dagensnazist och kan därför uppdateras regelbundet. Som ledare är det troligt att Haakon Forwald förekommer ofta.

Leave a reply