/Dagens nazist Philip Olsson

Dagens nazist Philip Olsson

 

Philip Olsson, nazist näste 1 på Almedalsveckan 2017

#Dagensnazist är Philip Olsson, 23 år, född 94, i näste 1.
Han är en av nazisternas mer aktiva aktivister. Philip är en nazist som regelbundet begår brott och har ett långt belastningsregister.

 

Han är dömd för stöld, skadegörelse, flera fall av hets mot folkgrupp, bär regelbundet kniv och har dömts för brott mot knivlagen vid ett flertal tillfällen, flera hatbrott med hot och grova misshandelsfall, ringa vapenbrott och våldsamt upplopp, bland annat för attacken vid Kärrtorp mot fredliga demonstranter och för attacker mot polis vid medborgarplatsen 2016 där han var en sköldbärare. Att vara sköldbärare för NMR betyder att du drillas och följer militärliknande kommandon. Sköldbärare är en återkommande och nuvarande roll som han har.

Flera fall av hets mot folkgrupp, hatbrott, hot och misshandelsfall kopplas enligt åklagare till hans nazistiska övertygelser. Bl.a angrep han människor på en nattbuss tillsammans med en till nazist (som är dömd för mord, se nedan). De hotade folk med knivar, gjorde hitlerhälsningar och skrek “leve nationalsocialismen” medan de försökte blockera dörrarna i bussen. Vid gripandet hade dom flygblad från dåvarande svenska motståndsrörelsen.

Vid nyår 2013-12-31 omringade han och “5-9 personer” en man som hotades till livet. De knivhögg och slog mannen i huvudet med en batong. Philip skrek “jag ska döda dig jävla, Zigenare”. Han deltar på de flesta aktiviteter som NMR har, både “basaktivismen”, sociala aktiviteter och demonstrationer. Han sprider hatpropaganda och är en ganska typisk aktivist som troget följer ledningen, nästan som en groupie. Han deltog i en grov misshandel av en 56-årig man i Åkersberga 2016.

Philip har en vänskap med nästeschef 1 för Stockholmsområdet, Anders Rydberg. Rydberg är Philips nästeschef. Rydberg var under en tid skriven på Olssons adress i Bromma. Olsson har tidigare varit skriven på en adress i Bagarmossen, men bor idag i Bromma. Philip har ett förhållande med en nazist, Amanda Thun. Olsson, Rydberg och Thun har nära relationer till varandra. Oklart hur, men Rydberg och Thun är skrivna på samma adress på Södermalm, men Thun är enligt uppgifter boende på en annan adress. Nazisterna skriver sig ibland på andra adresser än där dom bor.

Philip deltog i mordet på 22-åriga Joakim Karlsson 2012. Joakim blev påhoppad av tre nazister i Vallentuna Centrum. Philip tog strupgrepp och Joakim blev sprayad med pepparspray som också träffade Philip. Gemensamt misshandlade de tre nazisterna Joakim som försökte fly. Två av nazisterna (ej Olsson) kom ikapp honom och knivhugger honom åtta gånger i rygg, bröst och buk.

Liggandes blir Joakim sen sparkad och stampad i huvudet. Philip deltar inte i den sistnämnda misshandeln och knivhuggen mot en redan allvarligt skadad Joakim utan syns på en övervakningsfilm lämna platsen sekunderna före det eftersom han blivit pepparsprayad och skadad i foten vid det första överfallet. De (minst) åtta knivhuggen var de andra två nazisterna som utdelade. Den ena, 17-år (som var med vid nattbussen), döms till tre års sluten ungdomsvård och den andre, 21 år, flyr landet och är internationellt efterlyst för mord.

I samförstånd inleddes överfallet, men Olsson avskrevs från misstankar för själva dödandet då han haltande och pepparsprayad lämnar platsen

sekunderna före de dödliga knivhuggen utdelades mot en liggande och redan skadad Joakim. De två andra nazisterna stampar och sparkar sen Joakim i huvudet ett flertal gånger innan de flyr springandes från platsen. Joakim avlider efter nio dagar på sjukhus. Hans liv gick inte att rädda. Övervakningsfilmen visades i “Efterlyst”.

 

Trots sin långa nazistiska verksamhet (från tidiga tonår) har Philip Olsson aldrig fått några ledande poster. Han är en stolt nazist som gärna skriker på poliser och står i fronten när de ska misshandla och bråka med folk. Philip deltog senast i lördags 21/10/17 vid nazistdemonstrationen i Tammerfors, Finland.

Bilden tagen av We Are Hufvudstaden vid Almdedalsveckan i somras.

 

Det här inlägget ingår i #dagensnazist serien. Det betyder att inlägget kommer uppdateras regelbundet.