/Dagens nazist – Simon Lindberg

Dagens nazist – Simon Lindberg

Dagens nazist är Simon Lindberg. Han är ledare för Nordiska motståndsrörelsen (NMR). Han är aktuell med att ha arrangerat våldsamt upplopp och står under åtal för hets mot folkgrupp. Han har deltagit i en dokumentär i norska NRK TV och programmet Brennpunkt.

Han tillträdde posten som ledare för nazisterna 2015 efter att grundaren Klas Lund “har andra projekt” (enligt hatpojkarna själva) när svenska motståndsrörelsen omorganiserade till Nordiska motståndsrörelsen. De blev då även bland annat ett registrerat parti.

2006 kandiderade Lindberg för NSF – nationalsocialistisk front i Kristianstad, men fick inga framgångar. Han var då “länsledare” i Skåne för NSF. Han blev medlem i NSF i augusti 2000 (enligt Expo) när han var 17 år. Han är född 1983 och är idag 34 år gammal. Han har även varit engagerad i vit”folkfronten”.

*När han var 22 år berättade han angående Hitler att “– Vår grundideologi är densamma som hans.”, att det finns “bevis för att förintelsen inte är så omfattande” och att HBTQ personer driver “liberalisering av pedofili”.*

Lindberg är en frekvent skribent på nazisternas hatsite Nordfront och har en anmärkningsvärt utpräglad homofobi. Han har varit med i flera angrepp på homosexuella och RFSL – lokaler. En gång tillsammans med andra nazister när dem angrep HBTQ – personer med slag, sparkar och kastade ölburkar. Lindberg har även en falsk teori om att homosexualitet “smittar” om det inte förtrycks.

Han tillhör näste 3, men som ledare är han “chefsorganisatör” och ingår i riksledningen som består av fyra personer samt även i “Nordiska rådet”. Den som googlar honom kommer se nya och äldre artiklar, varav en del sträcker sig långt tillbaka i tiden. Simon Lindberg har varit aktiv nazist hela sitt vuxna liv. Nu senast på nytt anmäld för att han gjort “Hitlerhälsningar” på deras egna samlingar, vilket visades i dokumentärer på norska Brennpunkt. I dokumentären säger Simon Lindberg att det i så fall är NRK som bär ansvaret, inte han själv, men vi får väl se. Juridikfronten har gjort en polisanmälan. Saknar kommer att testas.

Bild tagen av We Are Hufvudstaden från Almedalsveckan 2017.

#dagensnazist
#Förbjudorganiseradrasism

Inlägget ingår i #Dagensnazist serie. Det betyder att inlägget kommer uppdateras regelbundet.