/De vill tysta oss, det är därför de gör såhär

De vill tysta oss, det är därför de gör såhär

För lite över ett år sedan blev jag uthängd på nordfront med flera olika bilder på mig. Som tur var utan personuppgifter, men det är ju lätt att få fram. De skrev något i stil med att de sökte personuppgifter till personerna på bilderna. Vilket jag tolkade som väldigt hotfullt. Det är ju en terrorgrupp vi snackar om.

Efter detta var mina föräldrar väldigt oroliga. Jag fick inte vara ute sent, jag fick inte bära typiska ”vänster motiv” på kläder, pins, tygkasse osv. De var rädd att jag skulle bli en av alla offer för nazismen. Jag var också rädd såklart, men kände samtligt att detta var något jag behövde fortsätta med. De hängde ju ut mig på grund av mitt motstånd. Att de ser mig som ett hot. Så jag fortsatte. Tills en natt.

Jag skulle egentligen varit ensam hemma, men en kompis var hos mig. Vi ska gå och lägga oss runt kl. 02.00 på natten, när vi hör att någon rycker i mitt dörrhandtag. Jag kollar ut i ögat i dörren och ser en man med “rånarluva”. Han försökte ta sig in.

Det är fortfarande oklart om det var en nazist, men chansen är stor då jag innan detta sett massa nazist-klistermärken runt om mitt hem. Jag hade även fått hot och hat på sociala medier då jag var klubbordförande, samt medlem i distriktsstyrelsen för en vänsterorganisation. De hoten och det hatet bestod av mordhot, hat kring min sexuella läggning och min politiska åsikt.

För några månader sedan får jag veta att jag blivit uthängd med samma bilder som på nordfront av ett twitterkonto vid namn ”antidemokrat3”. Där de med samma syfte som NMR ville ta reda på ”antidemokraternas” personuppgifter. Denna gången blev jag mest sur för att jag blev kallad antidemokrat när det enda jag gjort är att stå upp för mänskliga rättigheter.

Sedan jag blev aktiv antifascist har jag fått mycket hot och hat av nazister på gator och torg. När jag har demonstrerat mot Jimmie Åkesson & Sverigedemokraterna har jag fått min skylt nerriven, blivit misshandlad och fått höra att jag ”ska åka hem till mitt hemland” för att ingen vill ha mig här. Jag har fått höra från medlemmar i Nordiska Motståndsrörelsen att de vet vart jag bor och att jag ska sluta med mitt motstånd för att annars ”kommer du få ångra dig”.

Jag kommer aldrig sluta kämpa. Och jag vill säga till andra som blivit utsatta att fortsätta kampen på ett klokt sätt. För de vill tysta oss. Det är därför de gör såhär. Vi får inte låta dom vinna!

//Anonym antinazist

Ovanstående inlägg ingår i en samling med anonyma berättelser och personliga erfarenheter av den organiserade rasismen.
#WeAreGöteborg