/Hatpropaganda lagd i barnböcker hänvisar till SD fake news

Hatpropaganda lagd i barnböcker hänvisar till SD fake news

Inför julhandeln och mellandagsrean har hatpojkar spridit hatpropaganda i olika produkter. Det rör sig om skrivelser som uppmanar till att besöka en hemsida med renodlad hatpropaganda med fokus på våldtäkter och afghaner och “den mörkade sanningen”. Det är flingpaket på ICA Sickla, barnböcker i Nacka forum, instoppade i kläder på Åhléns m.m.

Det här är ett sätt för de att skapa rubriker, nå bredare grupper av människor och ett sätt att engagera obskyra och ljusskygga hatare som inte vågar vara offentliga i sitt spridande av hat och missaktning.

Hemsidan består av rena lögner, förtal, falska citat, utnyttjande av mordoffer för hatpropaganda syften. Hemsidan hänvisar till en “rapport” gjord av en man med kopplingar till Sverigedemokrater och flertalet höga sådana, sett till hans (vad vi tror) Facebooksida där han är vän med ett stort antal högre Sverigedemokrater. Han är själv en föredragshållare som senast 25 november 2017 höll ett föredrag på Nacka forum om sin “rapport”. Hemsidan kan utan omsvep klassas som hatpropagandistisk fake news med ett enda syfte, sprida en rasistisk agenda, men Sverigedemokraterna har ju nolltolerans mot rasism gud bevars, det är därför de lyssnar på en renodlad rasists föredrag som är partimedlem och varmt välkommen att hänga med ledande partiföreträdare, bland annat kommunföreningens ordförande David Bergqvist.

Med vänlig hälsning
We Are Östergötland och We Are Hufvudstaden