/Inför Ludvika 1 maj

Inför Ludvika 1 maj

Vi har sammanställt lite matnyttig information inför Ludvika 1 maj!

Hej!

Vad kul att du vill komma till Ludvika 1 maj för att stå upp för vår demokrati och våra mänskliga rättigheter!

Det finns saker som kan vara bra att tänka på inför det. Vi har sammanställt lite matnyttig information och lite stolpar och kartor över dagen. Inlägget kommer uppdateras vid behov.

Vilka events och saker är det som händer i Ludvika på 1 maj?

Clowner mot nazister

Dalarna mot rasism

Socialdemokraterna

S-kvinnor Dalarna

Nordiska motståndsrörelsen

Kommunal Bergslagen

Kommunistiska partiet

Svenska kyrkan

Byggnads GävleDala

SSU Dalarna

Clowner mot nazister kommer att samlas klockan 10.00 vid Lidlparkeringen i närheten av Ludvika tågstation. Det är också i närheten av Ulrika kyrkan där Svenska kyrkan från och med klockan 11.00 kommer att ha en kärleksmanifestation till 20.00. Svenska kyrkans Facebookevent finner du i länken här: Svenska kyrkan – Störst av allt är kärleken.

Clowner mot nazister kommer att finnas med under hela dagen. Clownerna följer en icke-våldsprincip som är viktig för We Are nätverket. Vi bråkar inte, hetsar eller provocerar (förutom kanske en och annan hatpojke som kanske inte tycker om oss), vi slåss inte och vi lyssnar på polismans hänvisningar. Clownerna har en dialog med polisen och kommer att klockan 10.30 berätta mer om dagens upplägg. Om det blir bråk backar vi undan och ser till att polis kan sköta sitt jobb ifred och fortsätter bjuda på kärlek. Vi sprider kärlek, glädje och erbjuder kramar till alla. Vi kommer också ha massa roliga saker att erbjuda er, bland annat anmälningsblanketter om någon hatpojke skulle få för sig att bryta mot lagen!

Fred och kärlek är vad våra clowner symboliserar. Därför är vi också snälla. Vi sprider varken skräck eller hat omkring oss. Det är viktigt att komma ihåg! (det är ju skillnad på en clown och en pajas! <3 ). Kom gärna fram och prata med oss clowner!

Clownerna kommer ha med sig blanketter för polisanmälningar om hatpojkarna inte sköter sig.

I Sockenstugeparken anordnar Dalarna mot rasism (DMR) eventet “Ett Ludvika för alla”. Det är parken i anslutning till rondellen i centrala Ludvika. “Ett Ludvika för alla” börjar klockan 13.00 och pågår fram till 15.00 (ungefär samma tid som nazisterna med andra ord). DMR kommer ha flera talare och bland annat musik av Stiko-Per Larsson, bygdesonen från Insjön i Dalarna. Clowner mot nazister kommer även att ha ett tal här!!

I anslutning till eventet har också S-kvinnor Dalarna ett tillstånd.
Facebookevent: Dalarna mot rasism – Ett Ludvika för alla

Socialdemokraterna samlas klockan 14:45 vid Folkets hus. Vid parkeringen har Kommunal Bergslagen och SSU Dalarna varsitt tillstånd. 1 maj tåget börjar 15:30 och går till Stadsparken efter en slinga genom centrala stan och på de gator nazisterna tidigare passerat. Tåget slutar i Stadsparken för konsert och firande som startar 16:00. Socialdemokraternas program innehåller tal av bland annat försvarsminister Peter Hultqvist som blivit särskilt utpekad som “folkförrädare” av nazisterna och musik av lokalsonen Moneybrother. På förmiddagen anordnas även en gatukritsritning och bokbord längs vägen för Socialdemokraternas 1 maj tåg.

I Stadsparken där Socialdemokraternas tåg slutar har Byggnads GävleDala ett tillstånd. Det har även Kommunistiska partiet. Facebookevent: Socialdemokraterna – Stå upp för demokrati och jämlikhet

Demokratiministern Alice Bah Kunke har meddelat att hon kommer att delta i Ludvika. P4 Dalarna: Demokratiministern till Ludvika 1 maj.

Nazisterna i Nordiska motståndsrörelsen (NMR) kommer att samlas vid Mossplan. Det är parkeringen vid ABB vid Toffes Sibylla kiosk och bensinmacken “Tanka”. De börjar sin hatpromenad klockan 13.00 för att gå via Vasabacken, ned för Skolgatan, via Köpmansgatan till Storgatan (dvs centrumgatan där affärerna är) för att gå igenom avspärrningarna till Garvarns torg. På plats kommer de hålla tal och vara nazziga fram till klockan 15.00. Se nedanstående kartor.

Polisens information finner du i nedanstående länk:
Polisens information Ludvika 1 maj

FÄRDBESKRIVNING

Vid “ettan” på kartan är tågstationen. Mötesplatsen för clowner mot nazister är vid Lidlparkeringen i nära anslutning till den. Om du kommer ifrån Örebrohållet kommer du via Bergslagsgatan. Om du kommer från Fagersta-Västerås kommer du via Gamla Bangatan. Om du kommer ifrån Borlänge kommer du via Faluvägen. Se bilden med parkeringsförslag. Det går också att kontakta nätverket för vägledning.

TOALETT

Toaletter finns vid tågstationen (5kr), vid McDonalds (5kr), eventuellt hos Svenska kyrkans församlingsgård, eventuellt bajamajor vid Stadsparken och i Sockensparken (vid Socialdemokraterna respektive Dalarna mot rasism och Svenska kyrkans event). Toaletter kan också finnas vid lokala fik, restauranger, pizzerior och sådana platser som eventuellt har toaletter, men desto närmare centrum du är, desto mer sannolikt att det inte är öppet. Ica en bit bort har även toaletter (gissningsvis 5 kr). Circle K ligger också i närheten och har en kundtoalett.

ATT TÄNKA PÅ

Ludvika är en liten stad och 1 maj är en röd dag. Det är få butiker som är öppna och tillgången att handla är begränsad. Är du van med lättillgängligheten som finns i större städer är det bra att förbereda sig. Det är bra om du i största möjliga utsträckning är förberedd när du kommer till Ludvika. Ta med dig en vattenflaska, någonting att äta, dagen kan bli lång och ta med en regnponcho utifall att.. prata gärna med oss clowner om du behöver tips eller råd. Clowner mot nazister kommer från klockan 10.30 berätta mer vid Lidlparkeringen.

Ludvikas stadskärna är liten och avspärrningsområdet är troligtvis tilltaget och med marginal. Den som vill demonstrera för demokratin mot nazisterna kanske inte har möjligheten att se dem annat än vid marschen. Hur det blir på plats beror på hur det utvecklar sig och vad som händer, men clowner mot nazister kommer finnas på plats oavsett och vi kommer också gå till Svenska Kyrkans kärleksmanifestation och delta vid både Socialdemokraternas event och vid Dalarna mot rasisms event. När nazisterna börjar hatpromenera vid 13.00 kommer den clown mot nazist som vill det att få följa med för att möta nazisterna längs vägen. Clowner mot nazister bråkar inte, utan vi respekterar polisens hänvisning, bjuder på kärlek, humor och kramar, samt följer en icke-våldsprincip. Som clowner mot nazister håller vi ihop och fastän vi alla tar ett personligt ansvar för oss själva ser vi också till att finnas för varandra. Clowner mot nazister har sjukvårdskompetens och har du behov av vård så kontakta clownerna omgående. Vi hjälper på alla vis vi kan. Vår säkerhet är det allra viktigaste.

Under dagen kommer clowner mot nazister i mån av tid och möjlighet att livesända på Facebook. Håll utkik efter det! Vill du komma i kontakt med clowner mot nazister är det enklaste sättet att kontakta oss via FacebooksidanWe Are Dalarna. Det går också att krama tag i en clown på plats.

Vi tror och hoppas det blir en fin dag med många engagerade medmänniskor! Hör av dig när du vill.

Karta över Ludvika 1 maj.
Tänk på hur du ställer bilen så den inte är i vägen för andra, också utifrån ett säkerhetsperspektiv med tanke på vilken dag det är. Det är sällan ett problem i Ludvika att hitta en parkering. Observera dock att det kan vara olämpligt att parkera inom avspärrningsområdet (se nedan).
Avspärrningsområdet anger ett område där polisen kan förhindra tillträde om det skulle uppstå ett behov.

 

*We Are nätverket (och clowner mot nazister) är ett ledarlöst nätverk för aktivister. Nätverket är partipolitiskt och religiöst obundet. 

*Nazisterna har även en demonstration i Boden. Det är ingenting som We Are nätverket är involverade i.