/Janouch sprider lögner om gårdagens demo!

Janouch sprider lögner om gårdagens demo!

Lördagen 5 maj samlades runt 150-200 personer vid Odenplan. Det var en bred samling radikalnationalister som med Katerina Janouch och karaktärer från Nordisk Ungdom i spetsen genomförde en klassisk ”white washing”.

Det var Katerina Janouch och hennes vän som ledde det tåg som gick från Odenplan till Norrmalmstorg för ett kortare tal och slagord. Tåget bestod av slagord som var förvirrade, inte genomtänkta och i stil med ”stoppa maktmissbruket” och ”stoppa gärningsmännen” m.fl. Det fanns plakat som anspelar på pensionärsfattigdom, LSS-frågor och andra typiska sociala välfärdsfrågor – kombinerat med svenska flaggor. Det var huvudsakligen Katerina Janouch och två andra kvinnor som använde megafonen. Det var knappt att fler instämde det. Det hela gick lugnt till och polisen var på plats.
Det som först förefaller vara en samling äldre pensionärer och personer i permobil som protesterar för bättre villkor, med svenska flaggor, ledda av en känd barnboksförfattare Katerina Janouch, visar sig vid närmare titt vara en uppslutning för radikalnationalister som genomför en klassisk ”white washing”, dvs lyfter populära frågor för att framställa sig själva som legitima och goda, medan de i själva verket är samma unkna agenda som alltid. Med i deras tåg fanns nämligen nazister från Nordisk Ungdom och högerextremister från ”mynttorgsaktivisterna”.

Det finns de som vill göra Katerina Janouch till ett offer och att omgivningens oförståelse eller bristande tolerans för hennes grova retorik skulle ha drivit henne till dessa ytterligheter. Vuxna människor måste klara av att ta ansvar för sina egna ord och gärningar. Om man plötsligt befinner sig mitt i eller i spetsen för ett mycket grumligt sällskap så bör man rannsaka sig själv hur man hamnade där. Att vara så sugen på uppmärksamhet att man hittar på att motdemonstranter skriker, men inte ens nämner nazisterna några meter bakom en själv, är hyckleri, särskilt när Katerina skriker i megafonen ”inga rasister på våra gator” för att impa på oss när vi filmade tåget.

 

Idag sprider Katerina Janouch och hennes vän en falsk bild av gårdagens demo. De beskyller motdemonstranter för att vara skrikiga och att deras demo var en uppslutning för alla möjliga, vilket inte stämmer, det syns på våra livesändningar. Det fanns inga motdemonstranter, förutom We Are nätverket som dokumenterade. Vi hade gärna önskat motdemonstranter, men det fanns inga sådana, det är en lögn som de påstår i efterhand. De satt lugnt och fint på parkbänken och väntade på att någon skulle hämta deras skyltar även efteråt.

Nazister som vi identifierat är bland annat Robin Hellstrand från Nordisk Ungdom och Dennis Mellström, frilansade nazist som hänger med både mynttorgsaktivister och arrangerar demon mot sittstrejkare i somras och även med Nordisk Ungdom. Det nämner såklart inte Katerina Janouch när hon sprider den felaktiga bilden av att det fanns motdemonstranter där.

We Are Hufvudstaden fanns på plats och vår närvaro var inte särskilt uppskattad. Robin Hellstrand från Nordisk Ungdom ifrågasatte oss varför vi dokumenterade, men gick iväg när han insåg att vi inte har några problem med att stå för att vi tycker det finns en poäng med att folk vet vilka de är och vad som händer. Då kan vi göra inlägg som exempelvis det här 😊

Här följer bilder med bildtext och vi har även länkat våra livesändningar. På vår Facebooksida finns även fler inlägg och vi kommer komplettera det här inlägget senare.

Bildtext: Nordisk ungdom deltog i hatmarschen.

Bildtext: Robin Hellstrand är medlemsansvarig för Nordisk ungdom
Bildtext: Felix Jonsson från nordisk ungdom och varit med på flera av deras fysiska attacker.

Bildtext: Katerina Janouch anförde lördagens demonstration som gick under namnet Tillsammans för Sverige.

 

Bildtext: We are-nätverket var där och visade sin närvaro med prideflagga och clownhatt.

Den nästintill homogent svenska hatdemonstrationen gick från Odenplan till Norrmalmstorg och bestod till största delen av svenska män i 50-årsåldern.

 

Här kan du se livesändningar från We Are Hufvudstaden  : https://www.facebook.com/wearehufvudstaden/ 

Där du även kan se själv att den bild sån Janouch och hennes vänner sprider idag inte alls stämmer!