/Kandidatnazist 10 – Vera Oredsson

Kandidatnazist 10 – Vera Oredsson

We Are nätverket redogör för nazisternas riksdagskandidater. Det här är nummer tio, Vera Oredsson

Vera Oredsson, 90 år boende i Grängesberg är nazisternas tioende namn på riksdagslistan.

Oredsson har varit en övertygad nazist hela sitt liv. Född i nazityskland och medlem i den kvinnliga varianten av HitlerJugend, Bund Deutscher Mädel.  Hennes tidigare make grundade nazist partiet nordiska rikspartiet där Vera var mycket aktiv och var sedan i några år även ”partiledare”. 

Jag svor trohetseden inom Hitlerjugend när jag var 14 år. Den gäller för mig än i dag, säger Vera Oredsson. Intervju med expressen 2017

Idag är Vera ett symbolvärde för nazisterna som en länk mellan nazityskland och dagens nazism. Hon flyttade nyligen till Grängesberg i Ludvika kommun och deltar här i nazisternas valrörelse.
I en intervju med expressen 2017 anser hon följande om förintelsen:

På frågan om hur hon kan stå för den ideologi som kallsinnigt mördade miljontals oliktänkande i Förintelseläger har hon inget direkt svar.
– Vi talar om något annat. Det är så svårt det där, det är så uttjatat. Jag har kamrater som håller på med det där jämt och ständigt, vi har inte har gasat ihjäl sex miljoner judar. Det är ett evigt tjat.

Den omfattande dokumentation som bevisar att Förintelsen ägt rum väljer Vera att blunda för.
– Jag anser att det är lögn, men även om det inte skulle vara det så finns det så mycket annat positivt man kan lyfta fram.

Nyligen dömdes Vera Oredsson för hets mot folkgrupp med anledning av #WeAre nätverkets polisanmälan. Tidigare finns längre publicerade redogörelser om Vera som går att läsa i nedanstående länkar.

Läs mer om Vera i våra tidigare redogörelse:

http://wearesverige.se/dagens-nazist-vera-oredsson/

http://wearesverige.se/vera-hitlerhalsade-inte-utan/

http://wearesverige.se/we-are-dalarna-debattartikel-om-vera-oredssons-rattegang/

#Kandidatnazist är gjort av tre aktivister i #WeAre nätverket.