/Kandidatnazist 13- Christian Hamilton

Kandidatnazist 13- Christian Hamilton

We Are nätverket redogör för nazisternas riksdagskandidater. Det här är nummer 13, Christian Hamilton.

Christian Hamilton är 71 år boendes i Kramfors, Västernorrlands län. Tillhör alltså näste 4, även om han mer är en frilansande nazist. Han är trettonde namn på nazisternas riksdagslista.

Han är pensionerad flygkapten.  Brukar ibland hålla tal under nazisternas aktioner. Håller föredrag på interna nazist träffar.

Hamilton har tidigare varit engagerad i moderata ungdomsförbundet ett par år under 70 talet. Han hade sedan en tid engagerat sig inom vänstern och var också en tid biståndsarbetare för SIDA. Han gick sedan över till nazismen och har varit medlem i NMR ett par år.  

Hamiltons engagemang innan nazismen är han inte ensam om i sin adliga släkt. Hans släkt har varit verksam inom den svenska extremhögern under lång tid. Två av många inom Hamilton släkten som varit det är Carl Hamilton, borgmästare och häradshövding, medlem i Svensk-tyska föreningen 1938. En annan är Axel Hamilton, medlem i Sverigedemokraterna 2009. 

Mans – och kvinnorollerna börjar bli otydliga i kanterna. Männen börjar feminiseras alltmer och vi får en kvinnokult där idealet är att inga män behövs eller, när de ändå finns där, minsann ska ta över de typiska kvinnosysslorna. Vi får män som vet varken ut eller in och kvinnor som försöker vara som män. Maken till förvirring inom könen har aldrig förut upplevts.” – Christian Hamilton, Nordfront, 2017

 

 


#Kandidatnazist är gjort av tre aktivister i #WeAre nätverket.