/Kandidatnazist 22 – Niklas Yngwe

Kandidatnazist 22 – Niklas Yngwe

We Are nätverket redogör för nazisternas riksdagskandidater. Det här är det tjugoandra namnet på listan, Niklas Yngwe.

Niklas Yngwe, 29 år boendes i Flen med fru och fyra barn. Gruppchef inom ‘’näste 1’’. Arbetar enligt nazister som anläggare.

Yngwe är aktiv i organiserande av aktivism i Östergötland och profilerade sig något genom att anordna nazistisk träning utanför Nyköping stadshus (det varade dock bara något enstaka tillfälle). Det hela var protest efter att de inte längre fick hyra hallar av kommunen.  Yngwe deltar i nazistiska podcast, egna och i andras. Han deltar vid sociala och utåtriktade aktiviteter och har bland annat varit med och stöttat i andra nästen än hans egna, näste 1. Han deltar vid större och mindre aktiviteter och är en medlem som är aktiv och drivande. Han är för nazisterna en “kampgruppschef”, dvs en lokal aktivistledare.

Han greps den 20 april 2017 i Eskilstuna när han tillsammans med en annan nazist försökte hissa en hakkors fana. Han är dömd för misshandel och två fall av brott rörande knivar och andra farliga föremål 2017-05-21, det senare handlade om pepparspray han använt mot två personer. Han var ute med andra nazister och bråkade med människor i Kungsträdgården i Stockholm.  Tidigare har han även åtalats för hets mot folkgrupp. Det blir han nu igen eftersom han fångades på bild under 1 maj demonstrationen i Boden när han gjorde en “Hitlerhälsning”. Det är polisanmält och under utredning. Yngwe är även en av nazisterna som omhändertogs för våldsamt upplopp i Göteborg 2017-09-30.

 

#Kandidatnazist är gjort av tre aktivister i #WeAre nätverket