/Kandidatnazist 24 – Julius (Nils) Blomberg

Kandidatnazist 24 – Julius (Nils) Blomberg

We Are nätverket redogör för nazisternas riksdagskandidater. Det här är det tjugofjärde och sista namnet på listan, Julius (Nils) Blomberg.

Julius Blomberg, tidigare Nils Blomberg, är 29 år och bosatt i Strängnäs. Han har fungerat som nazisternas konferencier och allsångsmusiker vid demonstrationer. Till yrket säger han sig vara hantverkare. Julius Blomberg är det tjugofjärde namnet på nazisternas riksdagslista. Han ingår i näste 1.

Blomberg har länge varit med i den nazistiska rörelsen. Först med en bakgrund inom Svenskarnas parti och sedan medlem i NMR efter att SvP blev nedlagt efter valet 2014. Han deltar frekvent i basaktivismen, samt större aktioner. Han är även mer känd som nazisternas sångpojke och har gjort en del låtar. Henrik Pihlström har dock varit den som den senaste tiden har uppträtt vid offentliga aktiviteter.

I Göteborg 30/9 gav han sig på ett klent försök att hålla allsång för att nazisterna kulle hålla humöret uppe när de blivit inboxade av polisen. Det gick inte väl för istället för att lyssna började nazisterna bråka och slåss med polisen. Blomberg är flerfaldigt dömd, bland annat skadegörelse när han med en annan nazist sprayade och satte upp klistermärken i Uppsala i samband med deras “basaktivism”. Han dömdes till sex månaders fängelse för deltagande i Kärrtorp attacken 2013.

Blomberg deltog vid en gruppmisshandel i Uppsala 2013. 2016 deltog han i angreppet mot poliser på medborgarplatsen i Stockholm. Han har misshandlat en polis med en sköld, men friades för det. Blomberg förekommer i en rad andra domar och åtal med koppling till sitt nazistiska engagemang. Han har även dömts för nazistklotter när han och en till ertappades av polis.

Under 2011 innan Julius bytte namn och flyttade från Uppsala, var han med i ett slagsmål där han och en annan nazist bråkade med ett par killar med utländskt påbrå. Nazisterna skulle slå ner killarna, hette det, men misslyckades och Julius fick istället stryk själv. Han tog sig därifrån och blev tvungen att byta kläder. Orsaken var nämligen att han bajsat på sig när han fick stryk, vilket framkommer i förundersökningen.

Blomberg är nazisternas sista namn på riksdagslistan.

#Kandidatnazist är gjort av tre aktivister i #WeAre nätverket