/Kandidatnazist 8 – Pär Sjögren

Kandidatnazist 8 – Pär Sjögren

We Are nätverket redogör för nazisternas riksdagskandidater. Det här är åttonde namnet till riksdagen och andra namnet till Ludvika kommunfullmäktige, Pär Sjögren.

 

Pär Sjögren

Pär Ivar Sjögren, 38 år, Tidigare boende i Borlänge fram till sommaren 2018 då han i samband med det kommande valet skrivit sig i Ludvika kommun hos en annan nazist, Jimmy Björk. “Nästeschef 5” och regional aktivistledare för verksamheten i Dalarna och Värmland. Rallare till yrket.

Åttonde namn på riksdagslistan och andranamn i Ludvika kommun och andra namn till Dalarnas läns landsting.

KnivPär är en av Nordiska motståndsrörelsens medlemmar med längst belastningsregister. KnivPär förekommer i 16 avsnitt  med minst det dubbla antalet punkter. En mångårig medlem och aktivist i Nordiska motståndsrörelsen. Han ansvarar för samordningen av basaktivismen och den offentligt utåtriktade verksamheten inom näste 5.

I valet 2014 blev Sjögren invald som ersättare i kommunfullmäktige i Borlänge på ett Sverigedemokratiskt mandat. Några månader innan valet 2018 blir han ordinarie SD ledamot. Sjögren har nu mera flyttat till Ludvika, eller är i alla fall skriven på adressen, Jimmy Björk i Ludvika kommnun. Det är för att han skulle kunna registrera sig för att delta som kandidat i valet på NMR lista i Ludvika och för att kunna rösta på de själva i valet. Det innebär en avsägelse av sin ordinarie plats i Borlänge kommunfullmäktige.

Sjögren deltar vid direktsändningar, aktioner riktade mot demokratiska events, som Falu Pride när han försökte angripa en av #WeAre nätverkets aktivister, Rättviks marknad, vid demonstrationerna i Finland och de större i Sverige o.s.v. Han deltar också när de hänger hatbanderoller i omgivningen eller sprayar nazistklotter.

Sjögren var med när den nuvarande riksdagsledamoten Daniel Riazat fick en flaska slagen i huvudet när SMR (NMR) trängde sig in på ungdomsgården  Haffas dåvarande lokaler i Ludvika. Sjögren har också lett nazister som försökte störa ett antirasistiskt lattjolajban i Nyhammar, men misslyckades med det, och han leder kampgrupper som ska störa Pridetåg och andra liknande saker.

Pär Sjögren har hotat aktivister på Rättviks marknad. Den marknad han arrangerar nazistsamlingar vid varje vår och höst marknad de senaste åren,. KnivPär har knuffat aktivister och agerat våldsamt mot andra #WeAre aktivister. Han är Dalarnas nazistbuffel som regelmässigt bär kniv. KnivPär är skyldig till grov och uppread vapen – och våldsbrottslighet. Han organiserar även hatpropagandaspridning i Dalarna och Värmland. De åker runt hans bil och sätter klistermärken, ofta på nätterna. Han har en liten egen inre kärna bestående av några nazister som han umgås nära med, bland annat den tidigare ansvarige utgivaren för hatsajten nordfront, Emanuel Lärkestål. De är lite av ett kränkt radarpar. Annars är han också stödsittare åt Pär Öberg när han deltar i Ludvika kommunfullmäktige.

KnivPär är ansvarig för demonstrationer i exempelvis Dalarna vid 1 maj och tar stort allvar på att få kalla sig “dialogpatriot”. På Twitter är KnivPär nyligen blockad och skyller på konspirationer. Han deltar vid sociala interna möten och ibland även i nazistpodcasten de har.

KnivPär Sjögren har ett långt belastningsregister, inkluderandes kvinnomisshandel, hemfridsbrott och grova och många vapenbrott och flera fall av hot och ofredanden under lång tid.

Här följer listan:

Misshandel, Hemfridsbrott, Olaga hot, Grov misshandel, misshandel, misshandel, ofredande, brott mot vapenlagen, olaga hot, vapenbrott, vapenbrott, vapenbrott, grovt rattfylleri, brott mot knivlagen, misshandel, vapenbrott, brott mot knivlagen, hets mot folkgrupp, skadegörelse, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel, olaga hot, misshandel, hot mot tjänsteman, grovt vapenbrott, brott mot alkohollagen, olaga hot, narkotikabrott, hemfridsbrott, olaga hot, brott mot knivlagen, brott mot knivlagen, ofredande, brott mot knivlagen, brott mot knivlagen samt anmäld många gånger utan påföljd.

#Kandidatnazist är gjort av tre aktivister i #WeAre nätverket