/Kränkta nazister trakasserar kvinnor och barn

Kränkta nazister trakasserar kvinnor och barn

Igår, lördag 24/3, var tre kvinnor från nätverket We Are Dalarna till Folkets hus i Ludvika på en loppis för att sälja våra t-shirts, pins och klistermärken. Med var även en av aktivisternas 8-åriga dotter. Förmiddagen löpte på bra med goda samtal, fika och försäljning. Efter några timmar stövlar ett gäng tragiska hatpojkar in med en aggressiv, hotfull attityd och ställer sig runt försäljningsbordet. De har väl läst vårt Facebookinlägg om att vi är på plats och nu är det dags att vara kränkt och vilja skrämmas.

Markus Nordh, Isak Pålsson (alt Paulsson), Peter Frostfors

Jimmy Björk och Peter Frostfors var de som förde talan för dagen, medans Markus Nordh står i bakgrunden med övriga svansar som filmar och försöker blåsa upp sig. Upprörda över klistermärkena som säljs, där ett hjärta krossar tyr-runan, uttrycks en fantasiföreställning om att nätverket vill krossa deras organisation med våld. De gnäller sen också om nätverkets “uthängningar”, även fast de själva hänger ut folk mest hela tiden, även minderåriga flickor och blåljuspersonal, också tillika en av aktivisterna som adresseras i diskussionen, som tidigare hamnat med både namn och bild på deras egna hemsida.

We Are nätverkets “Kärlek mot hat” som hatpojkarna inbillar sig är en uppmaning till att bruka våld.

Flickan blev väldigt rädd och upplevde situationen som hotfull. Dom säger sig värna om kvinnor och barn, men kan knappast ha ägnat en tanke till den lilla flickan som satt och ritade vid bordet när de ville vara tuffa och radade upp sig runt om med armarna i kors. Ett riktigt uselt beteende när det finns barn med i bilden.

När hatpojkarna lämnat salen strömmar folk till nätverkets bord för att visa sitt stöd och för att handla. Vi efterlämnar dock en önskan om att människor nästa gång ställer sig bredvid oss istället för att bara visa stöd efteråt. Kränkta nazister i grupp som ger sig på kvinnor och barn på loppmarknader, det är grejer det. Veckans lågvattenmärke och det är någonting nätverket kommer ihåg.

Hade din mamma varit stolt om hon visste hur du betedde dig?

Teckning ritad av aktivistens 8-åriga dotter efter händelsen. Kärlek övervinner allt.