/“..men vänstern då?”

“..men vänstern då?”

”Men vänstern är ännu våldsammare” får jag ALLTID höra när jag berättar min historia. Min historia om hur det är att vara aktiv antirasist. Min historia om mig och mina vänner. Hur jag, tillsammans med mina vänner skulle vara ännu våldsammare än nazisterna?

Varje gång jag hör det påståendet är det som en liten film spelas upp i mitt huvud. En film jag önskar ni kunde se. Filmen spelar upp alla gånger jag aldrig varit våldsam, alla gånger jag alltid lyssnat på de polisen bett mig göra, alla gånger jag alltid lämnat platsen när det börjar bli stökigt på demonstrationer. Jag har aldrig varit våldsam, aldrig utsatt en annan människa för fara, aldrig begått ett brott mot en annan människa och alltid på något vis respekterat att du och jag kanske inte har samma åsikter.

Filmen spelar också upp alla gånger jag och mina vänner blivit utsatta. Den delen av filmen är längst. Den delen av filmen gör ondast. Det liksom hugger i mitt hjärta när jag tänker på vad jag och mina får stå ut med. Hur det ibland står nazister i trapphusen och väntar på att en ska komma hem.

Hur vi blir misshandlade. Påhoppade. Förföljda. Trakasserade. Utsatta. Och kränkta.

Min egna del i filmen är fortfarande inte så lång, ännu, den innefattar bara att jag blivit utsatt för ofredande, olaga hot, hemfridsbrott och skadegörelse (sten kastad genom min fönsterrutan) och diverse olika uthängningar på diverse olika nazistiska hemsidor. Det är förhållandevis lite jämför med mina vänner. Men det är också 100% mer än vad jag någonsin utsatt en nazist för och någonsin kommer utsätta en nazist för.

När någon säger att vänstern är våldsammare än nazisterna blir jag ledsen. Ledsen för att ni uppenbarligen inte vet vilket helvete nazisterna utsätter oss för. Ledsen för jag vet att nazisterna påverkar oss och att ni bara rättfärdigar det och låter det passera. Som att jag skulle vara våldsammare än någon som mitt i natten, tar sig friheten att kasta en tegelsten genom min fönsterruta, in i mitt hem.

/aktivist We Are Wermdö