/Nazisten Carl Sterner döms till fyra månaders fängelse

Nazisten Carl Sterner döms till fyra månaders fängelse

När Nordiska motståndsrörelsen delade ut flygblad i Uppsala spottade en kvinna framför fanbäraren Carl Sterner, för att visa sin avsky mot nazismen.
Då slog Sterner henne med skaftet till sin fana. Nu döms han till fyra månaders fängelse.

Fyra dagar senare slog han en man med utländsk bakgrund hårt i huvudet, kallade honom ”jävla svartskalle” och hotade honom med en batong.

Nu döms Sterner till fyra månaders fängelse.

Den 12 augusti delade anhängare till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen ut flygblad på gågatan i Uppsala. Carl Sterner var en av fyra fanbärare.

En kvinna i 30-årsåldern som passerade flygbladsutdelningen stannade till framför var och en av de fyra fanbärarna och spottade mot marken. Samtidigt sade hon enligt tingsrättens dom något i stil med ”jag spottar på marken för att visa mitt motstånd”.

När hon kom fram till Carl Sterner, den fjärde fanbäraren, utbröt tumult. Carl Sterner greps av polis.
De inblandades uppgifter om vad som hände under tumultet har gått isär. Kvinnan har berättat att Sterner “dunkade henne i bakhuvudet/nacken med en stång”. En polis som bara stod ett par meter bort såg hur han ”sopade till kvinnan över ryggen/nacken”.

Själv förnekar Carl Sterner att han slagit kvinnan. En av de andra fanbärarna, som Sterner kallat som vittne, säger att “det är uteslutet att Carl Sterner har slagit kvinnan med fanstången, de är väldigt försiktiga med fanan”.

Men tingsrätten tror på kvinnans och polisens berättelse och fäller Sterner för ringa misshandel.

Källa och text. Expressen
Foto : Polisen

Expressen har valt att lägga ut namn och bild på Carl Sterner

Texten är saxad från Expressen.

Foto på Carl Sterner taget av Polisen