/Nazister störde tvärpolitisk manifestation för demokrati Ludvika 28/4

Nazister störde tvärpolitisk manifestation för demokrati Ludvika 28/4

Lördagen den 28/4-18 genomfördes en eldmanifestation för medmänsklighet och demokrati i centrala Ludvika.

Alla partier som har mandat i kommunfullmäktige deltog i eldningen samt hade samtal med intresserade förbipasserande och flygbladsutdelning. Manifestationen startade redan kl.08:00 långt innan butikerna öppnat och var planerad att avslutas kl.16:00.

Uppslutningen och stämningen var god bland de tjänstgörande fritidspolitikerna. Många lördagsflanörer stannade till och sa uppskattande ord, de ville diskutera samhället i stort och vikten av manifestationen. Många flygblad delades ut och lästes med intresse av mottagarna. Hela manifestationen kan sammanfattas som väldigt lyckad! Men sista halvtimmen hade nog alla helst sluppit!

Tvärpolitisk manifestation.

NMR hade känt sig väldigt provocerade av denna manifestation och dök upp lagom som alla tjänstgörande börjat förbereda sig för att gå hem. Männen kom i samlad trupp uppför Storgatan med sina svarta kläder och endast en äldre kvinna i sällskapet. Ytterligare en kvinna som livetwittrade fanns med i utkanten av gruppen.

De kom med flygblad och kameror och bröt sig in mellan samtalande, de filmade, fotade, hånade och irriterade både besökare och tjänstgörande. Deras närvaro skrämde bort de besökare som dröjt sig kvar. Deras störande beteende resulterade i att två polisanmälningar upprättades.

NMR är alltid ”tuffa” i grupp men sällan kommer dom till orda när dom är ensamma.

Bildtext: Övriga kvinnor tillhörande NMR höll sig på sidan om med sina barn och barnvagnar. Även nyförvärven har förstått sin plats i organisationen