/Nordisk Ungdom låtsas vara Moderaternas valarbetare

Nordisk Ungdom låtsas vara Moderaternas valarbetare

Idag 19 augusti 2018 genomförde Nordisk Ungdom en aktion på Sergels Torg i Stockholm. De organiserade rasisterna hade på sig kläder med Moderaternas färger och logotyper, men med andra budskap.

De organiserade rasisterna i Nordisk Ungdom har tryckt upp egna t-shirts och banderoller med Moderaternas logotyper och färger. Runt tio stycken fanns med. De delade flygblad och låtsades vara Moderater för att ljuga om Moderaterna i allmänhet och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i synnerhet. De organiserade rasisterna hänvisade till en typisk högerextrem hatsajt vars innehåll framställs som Moderaternas egen, men i själva verket är någonting högerextremisterna själva satt i ordning för att misskreditera (i det här fallet) Moderaterna. Nedan följer ett antal bilder som är tagna av aktivist i We Are nätverket, samt är skärmdumpar från Nordisk Ungdoms egen livesändning (han som filmar syns på en av bilderna). De tre sista är skärmdumpar från en video av aktivist från nätverket.

Det är organiserade rasister från Nordisk Ungdom som har t-shirts och banderoller som ser ut som Moderaternas, men i själva verket är de varken Moderater eller menar Moderaterna väl.