/Patrick Crusius, en rasistisk massmördare

Patrick Crusius, en rasistisk massmördare

Innan läggdags igår såg jag nyheten om en ny masskjutning i USA. Denna gången i El Paso. Inne på ett köpcentra med tusentals människor gick massmördaren från gång till gång och sköt ner oskyldiga människor.

Det är i skrivande stund (2019-08-04) oklart hur många som är döda och skadade, men att det är många, minst ca 20 döda och det dubbla antalet skadade, vissa allvarligt och kanske avlider till följd av skadorna. Den yngsta skadade är en tvååring och den äldste en 82 åring.

Det cirkulerar information om att det eventuellt är två gärningsmän, varav en är namngiven och gripen, den 21-årige Patrick Crusius. Även en annan, icke namngiven person har tagits in för förhör.

Måltavlorna var latinamerikaner och Crusius har uttalat stöd för massmördaren i Christchurchs rasistiska manifest. Strax före masskjutningen i El Paso cirkulerade ett manifest på 8chan med titeln ”an inconvienient truth” som FBI utreder vara skriven av Crusius.

Då jag har läst det nu så är det otvivelaktigt ett rasistiskt dåd, motiverat som om det vore självförsvar att attackera oskyldiga av den enda anledningen att det var latinamerikaner som han pekat ut som roten till alla problem. Crusius mördande är del i kampen mot USA:s undergång påstår han och syftar på att det är latinamerikanernas fel som ”invaderar”. Han menar att ursprungsamerikanerana är ett bevis på “vad som händer” om det inte görs “motstånd”. Att “indianerna” är en skugga av vad det var pga de inte tog hotet på allvar (vilket är direkt felaktigt, de gjorde motstånd, men var underlägsna i både teknik och resurser, pilbågar och spjut mot kanoner och musköter så att säga)

Ironiskt nog upprepar han att det inte är ett rasistiskt dåd och anklagar medier för att sprida fake news om han blir kallad för white supremacist fastän både dådet i sig självt är det och med utgångspunkt av texten han själv skrivit uppenbarligen också har en rasistisk världsåskådning. Crusius tar ställning för Christchurch skjutningen i Nya Zeeland samt det rasideologiska manifestet som spreds i samband med det.

En klen tröst i sammanhanget är att Patrick Crusius inte räknade med att bli tagen levande, vilket han nu blev, utan tvärtom enligt texten han skrivit anser det vara mycket värre. Då tvingas han se sin familj som nu avskyr honom och han tvingas genomleva en rättsprocess som ändå troligtvis kommer sluta med dödsstraff och isolering i väntan på det.

Vi känner igen det här. Det är ingenting nytt, utan snarare ett tilltagande fenomen.

De här rasistiska massmördarna groomas fram ur de radikalnationalistiska, rasistiska, nazistiska och fascistiska miljöer där utgångspunkten alltid är en rasistisk världsåskådning och deras aktiviteter, resonemang och illgärningar följer som en logisk konsekvens (för de själva) av deras ideologiska radikalisering kombinerat med ett enormt bekräftelsebehov av likasinnade.

Det kommer inte ur ett vacuum. Det verkar dessutom ta efter varandra och alla vill de vara den främsta massmördaren och i fronten i ”kampen för folket (rasens) överlevnad” mot de oskyldiga som rasisterna pekar ut som orsaken till landets undergång.

Sverige är inget undantag, vi har även haft de här, men vilket jag tror, har vi tack och lov inte fri tillgång till automatvapen eller vapen öht i Sverige, så de som verkligen vill genomföra sånt i Sverige behöver inte bara gå o köpa en ak47 med ammunition över disken. Det är dock ingen garanti, vilket Anton Lundin Pettersson visade med svärd eller Peter Mangs som hade vapenlicens och var en hobbyskytt. Den som vill ha tag i ett vapen kan fixa det eller bygga egna, vilket är vanligt särskilt i nazistiska miljöer. Avslutningsvis hör Breivik hit och han sticker ut pga hans väldigt långa och utstuderade planering och förberedelser, det var flera år, medan i Crusius och christchurch massmördarens fall handlade om en hyfsat kortvarig planering på en månad cirka (enligt Crusius var det inte mycket till planering, han ägnar istället längre resonemang till hans vapen och val av ammunition osv). Det som de har gemensamt är att de attackerar försvarslösa och oskyldiga människor de pekat ut som fiender pga hur de ser ut, vilken religion de har, vilken bakgrund de har eller om de pekats ut som motståndare, vanligt benämnt kulturmarxister enligt klassisk nazistisk terminologi från Alfred Rosenberg. De motiverar massmördande av oskyldiga, även barn och åldringar, som självförsvar för ”rasen/folket/nationens/landets skull”.

För att avslutningsvis nämna en positiv sak i sammanhanget är det att hundratals människor stod i kö för att lämna blod efter myndigheternas uppmaning.

I samband med att admin författade den här texten kablas det ut nyheter om en till masskjutning i Ohio, USA där en 19 årig gärningsman skjuts till döds på platsen. Det är oklart med omständigheterna kring det.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/awqQ4E/patrick-crusius-21-var-skytten-bakom-dadet-i-el-paso

#aldrigmer