/Sveriges sämsta fascister

Sveriges sämsta fascister

”Vi som överlevde vintern, vi som inte föll ifrån”.

En klassisk textrad, taget helt ur sitt sammanhang från ett av de mest legendariska svenska band, Eldkvarn.

Men denna texten handlar inte om Sveriges bästa band, istället handlar den om Sveriges sämsta fascister. Jag återkommer till textraden senare.

De kallar sig många saker: “Mynttorgsaktivisterna”, “Stockholmare för ett Suveränt Sverige”, “POP”(Populistiska partiet), “Medborgerlig samling”, “Gula västarna” etc. etc. Inte så sällan, vi pratar 9 av 10, anförda av den antisemitiska tårtgeneralen Ulle Hallgren.

Vi kallar dem Mynttorgsfascisterna.

We Are Hufvudstaden har följt dem i flera år nu. Det är ungefär samma skara personer som figurerar i de olika sammanhangen. Ganska ofta får de hjälp av 35-åringarna i Nordisk ”Ungdom” när dessa inte är helt upptagna med att kasta ägg på asylboenden eller att skämma ut sig själva i internationell media.

I början av december skördade Mynttorgsfascisterna frukterna av ett sargat AFS (alternativ för Sverige) som behövde lite tröst. Valet gick ju inte så himla bra, 0,0 någonting (vem bryr sig?). Sikta på stjärnorna och du landar på Mynttorget som blev deras öde. Svenska folket hade sagt sitt. Ingen gillar fascister.

I alla fall, då, i december 2018, kunde de åtminstone samla en skara på 150, jag ger dem 200 (det är en överdrift) när de var som flest. Men nu är nu och då är då. Tillbaka till den inledande textraden.

”Vi som överlevde vinter, vi som aldrig föll ifrån.” Jag vet att det inte var Mynttorgsfascisterna som Eldkvarns klassiska textrad syftade på, men den passar väl in på beskrivningen. Söndagens fascistmöte var en skugga av sitt forna jag. Av den forna decemberglansen fanns inte mycket kvar. Några ilskna gymnasister, ett par barn, och de vanliga gamm-fascisterna. De som överlevde vintern, de som inte föll ifrån.

Listan av eminenta talare är nu mera reducerad till ett minimum. Ett par hatare av den gamla fascistskolan, en stressad gymnasist som rabblade upp vad de äldre redan sagt och slutnumret i cirkusföreställningen, min personliga favorit, hippiefascisten.

Hippiefascisten har dykt upp ett par gånger under hösten och vintern. Alltid sist på talarlistan, lite utfryst, lite genant. Ingen vill riktig säga till Hippienazisten: Du får inte tala, du skämmer ut oss. Tuff shit, men vi måste fylla talarlistan är inte ett av mynttorgsfascisternas mest framgångsrika koncept.

Idag (läs söndag 24/2) pratade Hippiefascisten om hur den svenska staten systematiskt steriliserar svenskar och ersätter de barn svenskarna skulle ha fött med …människor från andra ”raser”.

En annan gång hade den svenska staten (i hemlighet tror jag) chippat delar av den svenska befolkningen och man skulle undvika radiovågor.

Jag önskar så mycket att detta var mitt eget ljug för att förminska, förlöjliga fascisterna. Jag förstår att det är så det verkar. Tyvärr, de behöver inte min hjälp. Om du har vägarna förbi Mynttorget en vacker vårdag kan du få höra dessa och andra historier de berättar.

Det är sorgligt, det är tragiskt, det är ovärdigt och ganska roligt att lyssna på.

Många är det som slutat dyka upp på deras möten. Några inser orimligheten, några det ovärdiga. Andra orkar bara inte lyssna, men en del av dem står kvar vid den antisemitiske tårtgeneralens sida. ”De som överlevde vintern, de som aldrig föll ifrån”.


54 personer är inte lika många som 200 personer.

Fascistversionen av Jehovas vittnen.

Två arga grillkorvsfascister.

Tycka fascist vara trist.

Snubben som kraschade fel demo, jag tror han skulle till ambassaden. Google Earth är vårt tips.

Foto: We Are Hufvudstaden.