/Tar domedagsprofitören Joakim Lamotte ansvar?

Tar domedagsprofitören Joakim Lamotte ansvar?

Joakim Lamotte besökte Uppsala för att prata om kvinnors utsatthet och otrygghet. En kvinna blir uthängd, utsatt för ett drev, blir utsatt för hot och trakasserier. Igår blev hon utsatt för ett nazistiskt hatbrott. Tar Joakim Lamotte ansvar för kvinnors otrygghet och utsatthet?

Allt började med att Joakim Lamotte befann sig i Uppsala, för att sända live på Facebook på Uppsalas centralstation om utsatthet och otrygghet bland kvinnor.

Jag var där för att lyssna på det som kvinnor hade att berätta om Uppsala, jag var alltså inte där för att prata med Joakim Lamotte då jag av flera skäl ogillar hans “aktivism” starkt.

Under reportaget höll jag mig i bakgrunden hela tiden. Han kom fram till mig och en mörkhyad tjej och frågade om han fick prata med oss. Nämnvärt är att han filmade först, frågade sen. Jag sa: “Jag är inte bekväm med att bli filmad” och hon bredvid mig blev (med all rätt) upprörd.

Ett par dagar senare får jag ett meddelande av en orolig vän som har hittat en tråd på Twitter. En medlem från NMR har tagit en skärmdumppå mitt och den andra tjejens ansikte och bett folk att identifiera oss.*

Hela tråden utvecklades till ett stort drev eftersom att de identifierade mig.

Folk postade bilder på mig, de pratade fritt om mitt psykiska tillstånd, hånade mitt utseende, applicerade åsikter på mig, postade antisemitiska bilder, skrev vart jag bor, la upp bilder på mina husdjur och konfronterade mina vänner.

Det pågick i några dagar tills nazisten som la upp det (Pär Sjögren) fick sitt konto borttaget av Twitter.

En journalist för 24Uppsala hörde om det här och ville prata med kvinnor som blev utsatta för hat efter Lamottes besök. En kvinna hade blivit hotad i kommentarfältet till Lamottes facebookvideo. Hennes barn skulle våldtas.

Journalisten hörde av sig till Lamotte då journalister jobbar opartiskt på det viset med att låta personer uttala sig om de är berörda. Lamotte svarade inte utan skrev istället ett Facebookinlägg om “en miljöpartist som upplever att hon blir illa behandlad”.

Miljöpartisten är jag, men NMR gick på mig för att jag är judisk, inte för att jag är en miljöpartist.

Journalisten från 24Uppsala hörde inte av sig igen trots att h*n lovade att göra det. Varför vet jag inte. Det talar kanske för sig självt.

Allt polisanmäldes

Kort tid senare, natten till söndagen 2019-03-30, kom ett gäng svartklädda män hem till mig som skrek “Sverige åt svenskarna, sha la la la” utanför min bostad.

Igår på natten 2019-04-04 så hade “någon” eller “några” ritat ett hakkors på dörren till trappuppgången vid mitt hem. Det stod “Juden Raus” och det fanns en målad Davidsstjärna i en hängsnara.

Det polisanmäldes.

Ovanstående text är kvinnans egna ord, redigerat för läsbarhet. Nedanstående bilder visar gårdagsnattens nazistiska hatbrott riktat mot henne. En är originalbild, medan den andra är ifylld för synlighets skull.

Tar Joakim Lamotte ansvar för otrygghet och utsatthet han själv skapar?

Joakim Lamottes besök i Uppsala för att prata om otrygghet och utsatthet bland kvinnor har skapat ett drev mot just kvinnor som blir utsatta för nazistiska hatbrott.

Är det otryggheten som Joakim Lamotte pratar om? Givetvis inte.

Inte heller förväntar vi oss att han tar något ansvar för sin del. Inte heller förväntar vi oss annat än att fega nazister fortsätter försöka trakassera människor.

Likt sociala vampyrer försöker de skrämma, tysta och hetsa mot utpekade fiender i allmänhet och mot kvinnor i synnerhet. Joakim Lamotte kanske kan prata om det?

Strategin som NMR använder sig utav får näring av den hetsiga stämningen domedagsprofitörer som Joakim Lamotte eldar på. Lamottes beteende på sociala medier får sådana här följder. Förstår Joakim ens det?

Människor blir angripa för vem de råkar vara. Ivrigt påhejade av en hetsande internetkultur är det här följderna när Lamotte stänger ner Facebook.

Nazisterna söker upp människor, trakasserar och gör sitt yttersta att “besegra” och tysta människor, inte sällan med våld.

Det pågår hela tiden.

Det här är bara ett exempel.

Vi som är de som nazisternas terror riktar sig mot ser det hela tiden.

Samhället gör inte det.

Gör du?

Bilden visar nazistiskt antisemitiskt klotter.

*NMR har satt i system att använda sociala medier för att identifiera utpekade fiender för att kunna trakassera de på olika vis. En av de mer profilerade nazisterna i sammanhanget är Kniv-Pär Sjögren.