/Vera has arrived – med nazism i Ludvika

Vera has arrived – med nazism i Ludvika

Vera Oredsson har flyttat in till Grängesberg i Ludvika kommun. Nazisterna inleder med inresta Stockholmsnazister och annan flyttpersonal till Vera som har tält med kaffebord i Grängesberg 13km från Ludvika i Ludvika kommun. De följer upp med aktivism i bland annat Ludvika centrum och i Grängesberg idag torsdag 2018-08-30.

Tisdagen 2018-08-28 var Vera Oredsson ute i Ludvika. Hon guidades runt av nazister från Nordiska motståndsrörelsen i näste 5. Gissningsvis hade nazisterna hatbanderollverkstad på kvällen. Det spreds hatpropaganda i bland annat Ludvika som sanerades bort av medmänniskor.

Onsdagen 2018-08-29 var nazisterna vid Coop i Grängesberg, en ort i Ludvika i kommun, en av tre platser i kommunen de har tillstånd att vara vid varje dag fram till valet. Det var en del trafik till Veras nyblivna hem i Grängesberg, som alltså ligger nära, och nazisterna, kan antas, hjälpte Vera med att flytta in.

De hade med sig sitt tält och kaffebord. Före de hade de satt upp ett antal hatbanderoller i Ludvika vilka plockats ner av aktivister i #WeAre nätverket och medmänniskor tillsammans. Under dagen stod nazisterna även utanför Ica i Grängesberg, vilket de inte har tillstånd för. En medmänniska mailade och frågade polisen för att se vilket resonemang som fördes. Polisens resonemang går att se längst ner i artikeln. Inresta nazister från Stockholm deltog.

Torsdagen 2018-08-30 var nazisterna ute i sina bilar och la flygblad och deras “valtidning” i villaområden och på andra platser i Ludvika. De hade en livesändning via Twitter när de på nytt hade kaffebord. Den här gången var Vera Oredsson med. Även den lokala “nästeschefen” KnivPär Sjögren deltog. Inresta nazister från bland annat Stockholm (“näste 1”) deltog.

Nedan följer bilder tagna av medmänniskor och aktivister. Stort tack alla i Ludvika kommun som tillsammans står upp mot nazismen.

Nazisternas tält på den tillståndsgivna platsen utanför Coop i Grängesberg. 2018-08-28

 

Medlemmar från “Nordiska Motståndsrörelsen” utanför Systembolaget i Ludvika centrum, 2018 – 08 – 30. En av de platser nazisterna brukar stå vid.

 

“Nästeschef” KnivPär Sjögren, dömd våldsbrottsling, med det inte så inbjudande kaffebordet. (dump från deras egen Twitter). 2018-08-30 Ludvika.
Nazisterna sprider hatpropaganda som vanligt. Medmänniskor skrapar bort.
2018-08-30. Nazisterna delar ut sin “valtidning” och övriga hatpropaganda i brevlådor och hemma hos folk. Nazisterna åker runt i bilar, tex en vit Audi, och tar område efter område. De åker i omgångar och växelvis. Nazisterna på bild är Pär Öberg, KnivPär Sjögren, Haakon Forwald och Niklas Norling.
Medmänniskor och aktivister plockade gemensamt ner ett antal hatbanderoller. Banderollen vid Ludvika tågstation på bild togs av medmänniska som vänligt överlämnad den för godare ändamål 🙂
Nyinflyttade Vera Oredsson tillsammans med Niklas Norling, nazister från Nordiska motståndsrörelsen, i Grängesberg, Ludvika kommun 2018-08-30. Skärmdump från nazisternas Twitter.

Här nedan följer polisens svar på hur de ställer sig till att nazisterna står utanför Ica i Grängesberg, och inte bara vid Coop som de har tillstånd för. Frågor ställda av medmänniska.

Polisens svar 1/3

Medmänniskans följdfrågor till polisen. 2/3